Tuesday, 26 July 2011

Berita Harian Online | New York benarkan kahwin sejenis

Berita Harian Online | New York benarkan kahwin sejenis
Assalamualaikum para sahabat. Ni berita yang mengejutkan AM pagi2 ini apabile membaca berita harian online..btul2 akhir zaman...mengucap+istighfar panjang bile AM membaca artikel yang mengatakan bahawa Bandar New York di Amerika Syarikat telah membenarkan perkahwinan sejenis..mungkin ada di kalangan kite umat Islam di Malaysia berpendapat bahawa itu berlaku di Amerika, satu negara bukan Islam,biarkan lah mereka dengan cara mereka..2 memang btul, itu cara mereka tapi haruskah kite membiarkan sahaja gejala tersebut berlarutan di bumi Allah ini khususnya di Malaysia? Budaya Homoseksual di Malaysia sudah berlaku walaupun dalam keadaan kita x berapa sedar dan ambik berat..sebagai contoh sekarang ni kalau kita berjalan di bandar, kita akan melihat golongan tomboy atau pengkid berjalan dengan gagahnya seiring dengan pasangan kekasihnya...sudah banyak berlaku tapi ada x di kalangan kita yang berani menegur mereka? Apakah hanya pegawai agama yang dipertanggungjawab untuk menegur golongan seperti itu? kita tepuk dada tanya iman kita...Alhamdulillah sekarang di negara kita ini belum desas-desus kerajaan menimbang akta untuk membenarkan perkahwinan sejenis walaupun ada gerakan NGO yang dipelopori dan dinaungi oleh puteri mantan Perdana Menteri mendokong usaha membenarkan perkahwinan sejenis di Malaysia atas alasan menghormati hak kebebasan individu. Ini hak kebebasan individu yang dalalah lagi jahil acuan sekularis barat. Islam berpandangan bahawa gejala ini adalah HARAM DAN BERDOSA BESAR kerana jenayah menentang serta mencabuli kesemulajadian kejadian makhluk yang Allah cipta berpasang-pasangan bahkan kalu dirujuk kepada agama samawi yang lain pun (yahudi dan kristian) menganggap perbuatan ini berdosa besar. Qur’an dan Sunnah Rasulullah secara jelas telah mengharamkan homoseksual dan mengancam pelakunya dengan hukuman yang sangat berat. Dan ini juga telah diyakini oleh sahabat-sahabatnya dan seluruh kaum muslimin selama berabad-abad.

Oleh kerana perbuatan yang menjijikkan inilah Allah telah memusnahkan kaum nabi Luth A.S dengan cara yang sangat mengerikan. Allah SWT berfirman:

Ertinya:
Mengapa kamu mendatangi jenis lelaki di antara manusia, Dan kamu tinggalkan isteri-isteri yang dijadikan oleh Tuhanmu untukmu, bahkan kamu adalah orang-orang yang melampaui batas” (QS. As-Syu’ra : 165-166)
Bahkan Homoseksual jauh lebih menjijikkan dan hina daripada zina. Sebagaimana sabda Rasulullah SAW :
أقتلوا الفاعل والمفعول به (حديث صحيح أخرجه أبو داود والترمذي)
Maksudnya:

Bunuhlah fa’il dan maf’ulnya (kedua-duanya) perbuatan homoseksual. (HR. Abu Daud dan Tirmidzi)

Berikut adalah perbahasan mengenai hukuman jenayah homoseksual yang dibincang oleh ulama' fuqaha:

  1. Fuqaha Madzhaf Hanbali: Mereka sepakat bahawa hukuman bagi pelaku homoseksual sama dengan hukuman bagi penzina. Yang sudah menikah direjam dan yang belum menikah dirotan 100 kali dan dipenjara selama setahun. Adapun dalil yang mereka (ulama' mazhab Hanbali) gunakan dalam penentuan hukuman adalah Qiyas. Kerana defenisi Homoseksual (Liwath) menurut mereka adalah menyetubuhi sesuatu yang telah diharamkan oleh Allah. Maka mereka menyimpulkan bahawa hukuman bagi pelakunya adalah sama dengan hukuman bagi penzina. Tetapi qiyas yang mereka lakukan adalah qiyas ma’a al-fariq (mengqiyaskan sesuatu yang berbeza) kerana liwath (homoseksual) jauh lebih mejijikkan daripada perzinaan.
  2. Pendapat yang benar adalah pendapat kedua yang mengatakan bahwa hukuman bagi pelaku homoseksual adalah hukuman mati. Kerana virus ini kalau ia tersebar dalam masyarakat maka ia akan menghancurkan masyarakat tersebut.
Syeikh Ibnu Taymiyah mengatakan bahawa seluruh sahabat Rasulullah SAW sepakat bahwa hukuman bagi keduanya adalah hukuman mati. Sebagaimana Sabda Rasulullah SAW:
من وجدتموه يعمل عمل قوم لوط فاقتلوا الفاعل والمفعول به
Ertinya:
“Barangsiapa kamu temui melakukan perbuatan kaum Luth (Homoseksual), maka bunuhlah al-fail dan al-maf’ul bi (kedua-duanya)”.

Terdapat juga perselisihan pendapat di mana sebahagian sahabat mengatakan bahwa kedua-duanya harus dibakar hidup-hidup, sehingga menjadi pelajaran bagi yang lain. Pendapat ini diriwayatkan dari khalifah pertama Abu Bakar As-Shiddiq. Sahabat yang lain berpendapat bahwa hukuman untuk homoseksual sama dengan hukuman bagi pezina yang sudah menikah (rejam sampai mati). Adapun pendapat yang ketiga adalah keduanya dibawa kepuncak yang tertinggi di negeri itu kemudian diterjunkan dari atas dan dihujani dengan batu. Kerana dengan demikianlah kaum nabi Luth A.S dihukum oleh Allah SWT.

Subhanallah, begitu berat Islam memberikan hukuman terhadap pelaku homoseksual kerana kesannya amat-amat buruk...kerana Islam diturunkan untuk menjadikan manusia lebih selamat dan sejahtera dunia dan akhirat...semoga Allah melindungi kita dari golongan2 homoseksual dan semoga kita dan anak cucu kita dilindungi dari terjebak ke dalam gejala yang amat hina ini..Na'uzubillah himin zalik...


No comments:

Post a Comment